2013. december 9., hétfő

kutyajáték I.

Mandula új, (számára) felettébb szórakoztató játékokat talált ki magának (és a gazdáknak).

kergesd ki a kutyát
előkészületek
 a lakás egyes részei TT (Tiltott Terület) neki, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy Timigazda és Zoligazda igyekszik a legnagyobb következetességgel ezt betartatni vele. Alapvetően az előszoba az övé, SZT (Szabad Terület). Fürdő, WC és a hálószoba TT. A nagyszoba RTT (Részlegesen Tiltott Terület), amíg Mandula be nem lép a bizalom körébe, és csak akkor használható, ha a gazdák otthon vannak és szemmel tartják: túl sok a könnyen elpusztítható tárgy. A konyha, mely a kezdeti tervek szerint TT, most RTT, de a gazdák attól félnek, egyszer csak SZT lesz. (A szándék az, hogy csak akkor használhassa, ha egyedül van otthon.)

játék célja
minél rövidebb idő alatt kergesd ki a kutyát a hálószobából, mielőtt becuccolna

játékosok
1-2 db munkahelyről késében lévő gazda
1 db szemét kis dög

játék menete
1. Gazdág felöltöznek, munkába/moziba/vacsorára/vendégségbe stb. indulnak, a lényeg, hogy fontos a célállomásra pontosan érkezni. Már a lakás ajtóban jut eszükbe, hogy valami nélkülözhetetlen dolgot bent felejtettek a hálószobában. Két játékos esetén az egyik megpróbálja fizikai és (remélt szellemi) fölényét bevetve lefogni a kutyát, míg a másik beoson a szobába. Ha egy játékos van, ajtót résnyire nyitva próbál becsúszni úgy, hogy a kutya ne tudjon befurakodni a szobába.

2. Ha a kutya mégis bejut, élénk, kecskékre jellemző szökkenésekkel, farokcsóválással távolodik az ajtótól, kétszer-háromszor hátrasandítva. (És esküszöm, röhögve.) Miután bevágtatott az ágy és a radiátor közé, az ablak alá, fejét kicsit megemeli, hogy kilásson. Majd ilyen pofával ilyen hangot ad:


3. A gazda megpróbálja kicsalogatni/kergetni/pakolni a kutyát, mielőtt még jobban elkésne. Ez történhet fizikai emeléssel, jutalomfalat kicsalogatással, vagy om mantrával önnyugtatással, komoly hangon parancs kiadással, siker esetén jutalmazással. (És milyen érdekes az ember, utóbbi eset szinte kivétel nélkül működik, de ki tudja hidegvérrel végrehajtani, miközben a busz már el is ment, az office-ban meg másodpercre mérik a késést.)

A gyorsaság mellett a hosszú távú tanulást szolgáló megoldásokért plusz pontok járnak, komolytalanságért és röhögésért pedig pontlevonás.

Jó szórakozást az egész családnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése