2014. február 4., kedd

hogyan megy át egy kutya a zárt ajtón?

talán a korai kelés, a rossz idő, vagy akármi miatt, de hülye érzés ette be magát a gazdák fejébe. Mandula reggeli sétája után a szokásos visszafogott, de azért határozott türelmetlenkedés, lábalákerülés helyett csak bevonult a helyére. Néha öklendezett. A reggelijét azért elmajszolta. Szóval a gazdák inkább lekésték a buszt, és még egy kicsit ültek Mandula felett, rosszullétnek valami határozott jelére várva.

Végül győzött a józan ész, meg a késéseket követő munkahelyi terror, és némi aggódással, de elindultak a gazdák munkába. Timigazda általában realistán gondolkodik, Zoligazda viszont nem tudott szabadulni, és a hülye érzés egész nap elkísérte.

Munka után tehát rohant haza, parkolás, lépcsőn felrohanás. Ajtó előtt nagy levegő. Zár kinyit, ajtót kitár, és...sehol a kutya. GazdaZoli szíve ekkor áll meg. A táskája lecsúszik a válláról a földre. Benéz az ajtón. Kutya nem látszik. Nyel egyet, egy lépés be. "Mandula, hol vagy?" Semmi. Mély sóhaj. Ajtó becsuk. Oké. Lélekben felkészülés a kis élettelen test megtalálására. Az idő teljesen lelassul. Remegő lábakkal be a konyhába. Kutya sehol. Ajtó mögött nem. Asztal alatt nem. Szekrények alatt nem. Nincs sehol. De hogyan megy át egy kutya a zárt ajtón?

Mert: nappali ajtó zárva. Háló ajtaja zárva. WC ajtaja zárva. Fürdő ajtaja zárva. Füttyögés: csend. Talán kiszökött Timigazda háta mögött, amikor zárta az ajtót? Valamelyik szomszéd megsajnálta, ha sírt, és kiszabadította? Betört valaki, és csak a kutyát vitte el, majd visszazárta maga után az ajtót?

Zoligazda előtt egyre vadabb és fantasztikusabb elméletek pörögnek le, ott akkor óráknak tűnik, visszagondolva alig egy perc. Aztán, valami derengeni kezd. Egy kutyasétáltató gazdi története, hogy milyen katasztrófákkal járt, amikor a kutyája megtanulta kinyitni az ajtót.

Fürdőre sandítás. Ajtó kinyit, és Mandula kiront, gazdaZoli hátra, a kutya a mellkasán, ugrál , bújik, szegény csórikutya valahogy kinyitotta a fürdőajtót, és utána, miközben megpróbált kijönni, bezárta magát, valószínűleg reggel óta kuksolt a sötétben, mert a vízéből nem hiányzott semmi. Következő aggodalom, hogy milyen testápolót, körömlakk lemosót fogyasztott el, de semmi, semmi, csak két zoknit lopott ki a szennyesből, egy övet, a hajvasaló vezetékét rágcsálta meg, és két régi fogkefét vitt el. De ennyi izgalom után ez semmi ár érte, hogy jól van a Mandula.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése